VMware VUM Error in Firefox Since 6.7 U1

I came across this error today, when using the HTML5 client and VMware Update Manager (VUM);

Response with status: 401 OK for URL: https://<FQDN of VUM server>ui/vum-ui/rest/vcobjects/urn:vmomi:HostSystem:host-10:478c8cfc-c88e-4fdb-9e1a-93d899697bf7/isUpdateSupported

Turns out this is something that only affects Firefox since 6.7 U1 and VMware have a KB article on it here; https://kb.vmware.com/s/article/59696

Sadly the workaround is a cache clear until they fix it, or to disable caching in Firefox, which I can confirm does work.

HP VMWare VIB Sources Not Connected – HP Killed The Old Pre-Rebrand URLS

I noticed today that when in the VMWare Update Manager in admin view, some of the custom VIBs I had in were showing as “Not Connected”. This was my custom location for HP VIBs of http://vibsdepot.hp.com/index.xml as I use the HP image on the hosts in this vCenter. When I forced VUM to check the URL again, it was coming back again as “Not Connected”. So I thought I would try loading the XML file in a browser, which presented me with this lovely little “notification”;

HP_VIB_Redirect

I say “notification” as what they’ve done is use a redirect to point you to a different URL, which then contains the message that you must use a different URL now.
The new HP VIB URL is https://vibsdepot.hpe.com/index.xml and note the https rather than http.

Adding the new updated URL to the XML file get’s us right back into a connected state;

HP_VIB_Connected

This has obviously been done following the HP and HPE split that was announced a few years ago, but which is obviously just starting to have consequences for things like this.

I hope this helps someone out.